2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A PNL nem tárgyal a PSD-vel az új kormány megalakításáról

2017. június 22. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem fog tárgyalni a Szociáldemokrata Párttal (PSD) az új kormány megalakításával kapcsolatban, és nem fog egy olyan kormányt megszavazni, amelynek részese lesz a PSD, jelentette ki csütörtökön Ludovic Orban, a PNL elnöke.


"Nem fogunk tárgyalni a Szociáldemokrata Párttal az új kormány megalakításával kapcsolatban. Bármilyen tárgyalást kizárunk azokkal, akik csúfot űztek Romániából. Ha szavazásra kerülne a sor, egyetlen kormányt sem fogunk megszavazni, amelynek a PSD is tagja" - mondta Orban a párt végrehajtó tanácsának ülése után.

A liberálisok vezetője hozzáfűzte, hogy konzultálni fog a megyei szervezetek képviselőivel is azzal kapcsolatban, hogy milyen pártokkal tárgyalhatnának egy esetleges parlamenti többség kialakításának ügyében, ugyanakkor a kormányfőjelöléssel kapcsolatban is konzultációra lesz szükség.

"A PNL bármelyik pillanatban készen áll kormányt alakítani, de a főajtón szeretnénk bemenni, kompromisszumok nélkül, egy stabil, szolid parlamenti többség támogatásával" - mondta Orban, majd hozzátette, hogy kollégái szerint előrehozott választásokra lenne szükség, ugyanis a jelenlegi parlamenti felállás nem kedvez egy parlamenti többség kialakításának. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS