2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis meghívta Romániába Macront, aki el is jön

2017. június 23. 12:32, utolsó frissítés: 13:17

Romániába látogat az elkövetkező időszakban Emmanuel Macron francia elnök - nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek az Államelnöki Hivatal képviselői.

Klaus Johannis államfő rövid, de sok fontos témára kiterjedő egyeztetést folytatott péntek délelőtt Brüsszelben Emmanuel Macronnal, akit - a hazai politikai történések kapcsán - biztosított arról, hogy Románia továbbra is stabil ország.

A két államfő első kétoldalú találkozóját követően adott rövid sajtónyilatkozatában Iohannis azt mondta, a Franciaország és Románia közötti kétoldalú, illetve az Európai Unión belüli együttműködés mellett a Schengen-övezettel kapcsolatos témákról, illetve a két ország közös kulturális projektjeiről is tárgyaltak, ugyanakkor szó esett az utóbbi időben oly sokat vitatott, az úgynevezett kihelyezett munkásokkal kapcsolatos szabályozásról is.

"Többek között javasoltam, hogy az euróövezeti közös költségvetéssel kapcsolatos projektbe, amelyet Macron elnök szorgalmaz, más országokat is vonjanak be, például Romániát, amely még nem tagja ugyan az euróövezetnek, de azzá kíván válni, és idejében hozzá akarunk járulni ehhez a projekthez" - tette hozzá Johannis.

Az államfő újságírói kérdésre válaszolva elmondta, "nagyon röviden" Románia jelenlegi politikai helyzetéről is tárgyalt a francia elnökkel, biztosítva őt arról, hogy Románia továbbra is stabil ország, és az a tény, hogy újabb kormányalakítási folyamat előtt áll, nem befolyásolja az ország nemzetközi vállalásait. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS