2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orban: ha az RMDSZ olyan feltételeket szab, mint Dragneának, nem tárgyalunk velük

2017. június 23. 15:34, utolsó frissítés: 15:34

Jelenleg a PNL-nek nincs garanciájuk arra, hogy parlamenti többséget tudnának alkotni, ha az RMDSZ olyan feltételeket szab, mint Dragneának, azonnal véget vetnek a tárgyalásoknak - nyilatkozta pénteken Ludovic Orban, a PNL elnöke.


"Komoly nehézségeink vannak egy parlamenti többség megalkotásával. Amúgy még ma sincs garancia, hogy többséget tudnánk alkotni. Ha az RMDSZ olyan feltételeket szab, mint Dragneanak, akkor ebbe soha nem megyünk bele. Már az elején véget vetünk a tárgyalásoknak" - mondta Orban egy sajtótájékoztatón.

A PNL elnöke ismét hangsúlyozta, hogy pártja nem fog egy olyan kormányt megszavazni, amelynek részese lesz a PSD.

Ludovic Orban azt mondta pénteken, hogy Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke úgy tapad Dragneahoz, mint bélyeg a borítékhoz, majd javasolta, hogy iratkozzon be a PSD-be, a "liberálisokat pedig hagyja átigazolni a PNL-be".

"Látom, hogy az utóbbi időben úgy tapad Dragneahoz, mint bélyeg a borítékhoz, pontosan úgy, ahogy Pontához, amikor ő volt hatalmon a pártban. Azt javasolom Tăriceanu úrnak, hogy iratkozzon be egyenesen a PSD-be, és hagyja a liberálisokat átigazolni a PNL-be" - jelentette ki Iaşiban egy sajtótájékoztatón Ludovic Orban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS