2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy sebesült medvét kerestek Maros megyében

2017. június 25. 10:40, utolsó frissítés: 10:40

Több tíz vadász, erdész, csendőr, környezetvédelmi őr és erdőőr vett részt szombat délután egy felderítő akcióban, amelynek során egy sebesült medvét próbáltak megtalálni és elkábítani Gödemesterháza (Stânceni) község környékén.


A Maros megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Carmen Frandeş az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, 14 óra 40 perc körül jelentették az 112-es egységes segélyhívó számon, hogy egy csobotányi (Ciobotani) ház udvarán egy, feltételezhetően, elhunyt medve található.

"Valószínűleg az éjszaka folyamán sebesült meg a medve, amikor egy személygépkocsi elütötte, és az esetet jelentették is, azonban a medvének nyoma veszett. Többek közt a rendőrség is biztosítja a területet, amint megtalálják a medvét és elkábítják, felmérik egészségügyi állapotát" - nyilatkozta a szóvivő.

Lucian Goga prefektus az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a medvét megtalálták és nagyon súlyosan megsérült, így nem jelent veszélyt a keresők számára.

A sérült állatot a marosvásárhelyi állatkertből hozott ketrecben szállítják el a helyszínről.

A Maros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szerint csak ezen a héten három medvetámadást is jeleztek a megye területén. Két esetben emberre, míg egy alkalommal juhnyájra támadt a medve. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS