2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Így teljesítettek a szórványmegyék diákjai a képességfelmérő vizsgán

2017. június 26. 17:00, utolsó frissítés: 17:00

Beszterce-Naszód megyében a nyolcadikosok 78,7 százaléka érte el az ötös átlagot a képességfelmérő vizsgán. A magyarul is vizsgázók közül Müller Ágnes, a besztercei Andrei Muresanu iskola diákja érte el a legjobb eredményt, 9,60-as átlagot.

Arad megyében 71,55%-os volt az átmenési arány, 1 tízes átlag született. Magyarul is vizsgázók közül Meszár Anna-Orsolya, az aradi Csíky Gergely Főgimnázium diákja teljesített a legjobban, 9,50-es átlaggal.

Temes megyében 2 tízes volt, az átmenési arány 72,21 százalékos volt. Magyarul is vizsgázók közül a legjobb eredményt Baricz Márk Róbert, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum diákja érte el, 9,40-es átlagot.

Máramaros megyében a vizsgázók 73,74 százaléka ért el átmenő átlagot, 24-en írtak színtízest. Magyarul is vizsgázók közül Fuci Anita, a nagybányai Nicolae Iorga iskola tanulója érte el a legjobb eredményt, 9,61-et.

Szilágy megyében 1 tízes volt, a nyolcadikosok 75,16-a vizsgázott sikeresen. A magyarul is vizsgázók közül a legjobb átlag Dénes Tímeáé, aki a zilahi Simion Barnutiu iskola diákja.

Fehér megyében 79,56 százalékos volt az átmenési arány, négy 10-es átlag született. A magyarul is vizsgázók közül Vernes Dávid László, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium diákja érte el a legjobb eredményt, 9,23-at.

Hunyad megyében a nyolcadikosok 76,29%-ának sikerült a vizsga. Magyarul is vizsgázók közül Aczél Emília, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum tanulója az első a megyében, 9,46-os átlaggal.

Szeben megyében 78,24 százalékos volt az átmenési arány, színtízest senki sem kapott. Magyarul is vizsgázók közül Morosanu Norbert átlaga, 9,66 volt a legjobb. Ő a medgyesi Báthory István Általános Iskola tanulója. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS