2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közös fesztiválbérletet ad ki a VIBE és az Awake

2017. június 27. 15:30, utolsó frissítés: 15:30

Akinek már megvan a bérlete a VIBE-ra, az Super Early Bird áron juthat be az Awake-re.

A zene ereje tényleg egyesít, ezért a VIBE és az Awake szervezői úgy döntöttek, közös jeggyel lepik meg a fesztiválkedvelőket. A két fesztiválra együtt 260 lejért lehet bérletet váltani. A marosvásárhelyi VIBE Fesztivál július 6–9. között vár mindenkit a Maros-partra, a most bejelentett DOUBLE PASS birtokosai a gernyeszegi Teleki-kastély területén megszervezett Awake-en zárhatják majd a nyarat szeptember 1–3. között. A Maros megyében zajló két fesztivál összefogásának eredményeképp mindkét fesztiválra olcsóbban lehet jegyet váltani, a DOUBLE PASSz az eventim.ro hálózatán vásárolható meg.

„A VIBE Fesztivál szervezőiként szeretnénk, ha Marosvásárhely kulturális és egyetemi központi jellege megerősödhetne, és látható, hozzáférhető programok várnák mind a helyieket, mind a városba látogatókat. Támogatunk minden olyan rendezvényt, ami előrelépés Marosvásárhelynek és a megyének, és a helyi közösségnek plusz értéket nyújthat. Az idén debütáló Awake és VIBE Fesztivál egyaránt segít, hogy Marosvásárhelyt visszahelyezzük a fesztiváltérképre” – mondta el Rés Konrád Gergely, a VIBE fesztiváligazgatója.

„Szeretnénk minél több fiatalt arra biztatni, hogy a fesztiválok világát megismerje. Gyakorlatilag ez a közös célunk: a zenekedvelő közösséget élőzenés események irányába csábítani, a fesztiválokra vonzani, melyek igazából sokkal többet nyújtanak a zenénél” – jelentette ki Laura Coroianu, az Awake fesztiváligazgatója.

A két új fesztivál az élőzene-kedvelő, erős és jelentős számú Maros megyei közösség igényét igyekszik kielégíteni, ráadásul a máshonnan idelátogatók is vonzó  turisztikai célpontként tekinthetnek Marosvásárhelyre és Maros megye szépségeire.

A VIBE Fesztivál az erdélyi fiatalok és a marosvásárhelyiek legbulisabb találkozóhelyévé válik július 6–9. között, ahol nemcsak nemzetközi sztárelőadók koncertjeivel (Borgore, Pendulum) és hatalmas bulikkal (Wellhello, Margaret Island, Intim Torna Illegál, Kis Grófo, AKPH, Belga, Riddim Colony, Brains stb.), hanem vidámparkkal, gyermekprogramokkal is várnak mindenkit a Maros-partra, Erdély legnagyobb strandja, a Weekend-telep mellé.  A több mint 50 zenei előadó mellett különböző tudományterületek szakembereivel is találkozni lehet, ugyanis a VIBE-on egy ingyenes nyári egyetem is zajlik, a VIBE Koli. Itt előadások, panelbeszélgetések, kiállítások, flashmobok, gyermekzóna, könyvsarok és egyéb érdekességek lesznek. A VIBE Koli koordinátora, Borzási Sarolta szerint a nyári egyetemen az is jól érezheti majd magát, aki nappali pihenésre vágyik egy kellemes kerthelyiségben, de az is, aki szakmai fejlődésre törekszik, és izgalmas előadásokra kíváncsi.

Az Awake fesztivál a magas fákkal és elbűvölő tisztásokkal tarkított gernyeszegi Teleki-birtokon lesz szeptember 1–3. között. A természet és a történelem itt mesebeli játszóteret alkot, tökéletes közeggé avatva a fesztivál területét a színek, a zene és a jó hangulat kibontakozásához. Az Awake célja, hogy  a lehető legváltozatosabb élményzuhatagot nyújtsa közönségének, nemcsak a zenére koncentrálva, hanem a művészetek és a természet harmóniájára is hangsúlyt fektetve. A Teleki-birtok tündéri tájképébe különböző kreatív elemeket illesztenek: installációk, filmvetítések, interaktív színjátékok, spoken word poetry ülések is lesznek. A sztárfellépő Rag’n’Bone Man lesz, aki a 2017-es év zenei felfedezettje világszerte. Fellép Tom Odell, Dirtyphonics, Aeroplane, az Irie  Maffia és még sok más előadó is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS