2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PMP nem vesz részt a kormány megszavazásán

2017. június 29. 13:20, utolsó frissítés: 13:20

A Népi Mozgalom Párt (PMP) törvényhozói nem vesznek részt sem a miniszterek szakbizottsági meghallgatásán, sem a Tudose-kabinet parlamenti megszavazásán, ez a kabinet ugyanis "sokkot és iszonyatot kelt" - jelentette be Traian Băsescu, a PMP elnöke.

"Tanácskoztam a képviselőházi és a szenátusi frakcióval is, és arra a következtetésre jutottunk, hogy az a legjobb megoldás, ha nem veszünk részt sem a miniszterek bizottságokban való meghallgatásán, sem a Tudose-kabinet parlamenti beiktatásán. Ennek oka a következő: ez egy teljes mértékben inkompetens kormány. Elég ha csak a kultúrára gondolunk, ahol a Cancan volt vezetője lesz a tárcavezető, vagy az első kormányfőhelyettesre, aki Omar Hayssammal járt vadászni. (...) Ez egy olyan kormány, amely sokkot és iszonyatot kelt, nem illik egy kormányzásról szóló filmbe" - nyilatkozta Băsescu.

Băsescu szerint a szakbizottsági meghallgatás is csak "színjáték".

"Nem akarunk hozzájárulni a Johannis, Dragnea és Tăriceanu által berendezett kormányhoz, még azzal sem, hogy részt veszünk a bizottsági meghallgatásokon. (...) Azoknak kell viselniük az elkövetkezőkben a teljes felelősséget, akik bábáskodtak az új kormány születésénél, vagyis Johannis államelnöknek, Dragnea és Tăriceanu uraknak" - magyarázta Traian Băsescu volt államfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS