2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A legfőbb ügyész szerint a DNA körüli botránnyal meg akarják állítani a korrupcióellenes harcot

2017. július 04. 10:27, utolsó frissítés: 10:27

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség a Legfőbb Ügyészség elit intézménye, és a körülötte lévő botrány azok érdekeit szolgálja, akik meg akarják állítani a korrupcióellenes harcot - jelentette ki Augustin Lazăr legfőbb ügyész kedden.


A legfőbb ügyész úgy nyilatkozott: a botrány nem a DNA struktúráin belül, hanem az intézmény körül van. "Van egy zavarkeltés, egy médiazaj, amelynek az a célja, hogy fogást találjon a legfőbb ügyészség elit intézményén" - fogalmazott Augustin Lazăr, hozzátéve, hogy a DNA-ba nagyon sok pénzt fektetett az Európai Unió. "A botrány körülötte zajlik, bizonyos médiacsatornák gerjesztik, és nem minden érdek nélkül. Egyértelmű, hogy azoknak kedvez, akik a korrupcióellenes harcot akarják megfékezni" - mondta a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) székhelyén Lazăr, hozzátéve, hogy a DNA a következő napokban minden kérdést tisztázni fog.

A poligráfos vizsgálatról a legfőbb ügyész úgy vélekedett, az nem áll a legelőkelőbb helyen a bizonyítékok között, de helyes irányt adhat a kivizsgálásoknak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS