2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megsebesített két juhászt egy medve Csíkmadaras környékén

2017. július 08. 12:59, utolsó frissítés: 12:59

Harapott sebekkel került a csíkszeredai sürgősségi kórházba két pásztor, akiket medve támadt meg Csíkmadarastól mintegy 8 kilométerre.

János Zsolt, a régió vadászegyesületének igazgatója szombaton arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a két pásztor juhokat legeltetett Csíkmadarastól körülbelül nyolc kilométerre, amikor egy medve megtámadta a nyájat. A juhászok megkísérelték elűzni a nagyvadat, ez azonban rájuk támadt, és több helyen megharapta őket. A pásztorokat a juhászkutyák mentették meg.

A sebesülteket mentővel vitték a csíkszeredai sürgősségi kórházba. A szolgálatos orvos, Adrian Dobrică sebész szerint egyiküknek a fején, jobb combján, jobb csípőjén, alkarján és nemi szervén ejtett sebet a medve, a másik páciensnek a jobb kezén van harapott seb. Állapotuk stabil - tette hozzá az orvos.

A vadászegyesület vezetője azt is elmondta, hogy két héttel ezelőtt már történt egy medvetámadás a környéken, akkor is egy juhász került kórházba, és nem kizárt, hogy ugyanarról az állatról van szó.

A két pásztorral hétre emelkedett azon személyek száma, akik ebben az évben kórházba kerültek medvetámadás következtében.

Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke a napokban úgy nyilatkozott: a megyében körülbelül 50 medve okoz gondokat - emberre, háziállatokra támad vagy tönkreteszi a gazdaságokat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS