2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Valószínűleg hamisan jelentették egy repülő lezuhanását csütörtök este Iasi megyében

2017. július 14. 08:56, utolsó frissítés: 11:21

UPDATE: Bebizonyosodott, hogy a riadó hamis volt. a bejelentést tevő Iasi megyei férfira ezer lejes bírságot szabtak ki.

*

A hatóságok péntekre virradóan úgy döntöttek, hogy nem keresik tovább azt a repülőgépet, amelyik lezuhanását csütörtökön késő este jelentette be egy Prisecani (Iaşi megye) községi férfi a 112-es egységes sürgősségi segélyhívószámon.

A katasztrófavédelmi felügyelőség három órával azután döntött a kutatócsapatok visszavonásról, hogy a 112-es hívószámon tett bejelentést követően vörös kódot léptettek életbe.

"1 óra 52 perckor visszavonták a vörös kódot. Hamisnak bizonyult a 112-es egységes hívószámon kapott bejelentés, miszerint lezuhant egy repülőgép. A légi irányítás nem jelezte egyetlen repülőgép eltűnését sem" - nyilatkozta Silvia Bolohan, a Iaşi megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

Dr. Diana Cimpoeşu, a iaşi-i SMURD vezetője azt nyilatkozta, hogy egy mentőegység a terepen marad, annak a helynek a közelében, ahol a bejelentés történt.

Csütörtök este vörös mentési kódot léptettek életbe Iaşi megyében, miután a 112-es segélyhívószámon egy polgár bejelentette, hogy egy kigyulladt motorokkal alacsonyan szálló repülőgépet látott lezuhanni Prisecani és Osoi települések közelében.

"22 óra 45 perckor életbe léptettük a vörös mentési kódot" - mondta el az AGERPRES hírügynökségnek Marian Şerbescu, Iaşi megye prefektusa.

A helyszínre több mentőegység kivonult, de nem talált semmit.

Sem a Románia sem a Moldovai Köztársaság légi irányítása nem jelezte egyetlen repülőgép eltűnését sem - erősítette meg Raed Arafat belügyi államtitkár.

A hatóságok azonosították a 112-es számon a zuhanásról bejelentést tevő férfit. Utólag még két másik személy is hasonló módon számolt be a történtekről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS