2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma tartották az iskolaigazgatók és aligazgatók versenyvizsgáját

2017. július 17. 15:25, utolsó frissítés: 15:25

2 370 személy jelentkezett a meghirdetett iskolaigazgatói tisztségek betöltésére, míg 1 143-an az aligazgatói versenyvizsgára iratkoztak be -
tájékoztat a tanügyminisztérium.

Az oktatási szaktárca közleménye szerint 2 365 iskolaigazgatói és 1 143 aligazgatói állást hirdettek meg, július 17-én tartották a tisztségre jelentkezők írásbeli vizsgáját. Július 19-e és 31-e között elemzik ki a pályázók önéletrajzát, és ebben az időszakban kerül sor az interjúkra is. Ezek ütemtervét július 18-án függesztik ki a tanfelügyelőségek székhelyén.

Az írásbeli vizsga 9 órakor kezdődött és 90 perc állt a jelentkezők rendelkezésére, hogy megoldják a rácstesztet, amelynek segítségével a jelentkezők menedzseri tudását és oktatási törvényismeretét mérik fel.

Az önéletrajzokat egy bizottság tekinti át és előre meghatározott pontrendszer szerint értékelik.

Az interjúk körülbelül 30 percet tartanak majd. A meghallgatás során a jelentkezőknek a menedzseri elképzeléseiket kell ismertetniük az adott intézményre vonatkozóan, valamint az oktatási törvény ismeretéről is meg kell győzniük a bizottság tagjait.

A vizsgáztató bizottság öt személyből áll: egy elnöke (főtanfelügyelő, főtanfelügyelő-helyettes vagy tanfelügyelő) és négy tagja van, akik közül ketten tanfelügyelők és ketten iskolaigazgatók.

Az elért eredményeket a szóbeli vizsga napján függesztik ki. Az eredmények közzététele után a jelentkezőknek 48 óra áll rendelkezésükre, hogy óvást nyújtsanak be. A végleges eredményeket legkésőbb augusztus 2-áig függesztik ki. Az eredményeket augusztus 4-éig érvényesítik a tanfelügyelőségek, augusztus 21-23 között hagyják jóvá az igazgatói és aligazgatói tisztségekbe való kinevezéseket, amelyek szeptember elsejétől lesznek érvényesek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS