2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sándor Krisztina: Tusványos egy folyamatosan bővülő család és értékközösség

2017. július 19. 13:55, utolsó frissítés: 13:55

Tizedik évfordulóját ünnepeljük annak, hogy a Magyar Ifjúsági Tanács átvette Tusványos szervezését – jelentette ki Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szerda délelőtti megnyitóján.

Az ügyvezető elnök beszédében örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy immár 1 millió magyar állampolgárságot kérelmező határon túli magyarról beszélhetünk, s hozzátette: az EMNT által működtetett Demokrácia-központok oroszlánrészt vállaltak a honosítási folyamat lebonyolításában, valamint ugyanígy segítenek a jövő évi anyaországi parlamenti választásokat megelőző regisztrációban is. (A szabadegyetem ideje alatt működő Kós Károly-sátor mellett külön standot állítottak fel, ahol a honosítással, regisztrációval és egyéb ügyintézésekkel kapcsolatban segítenek az érdeklődőknek.)Ezt követően Sándor Krisztina felhívta a figyelmet azokra az idei programkínálatban kiemelkedőnek számító eseményekre, amelyek az 500 éves reformáció és a 100 éves Románia témaköreihez kapcsolódnak. Az idei Tusványoson újdonságnak számít továbbá a Nemzeti Sportudvar is, ahol a budapesti vizes világbajnokság és lipcsei vívóbajnokság eseményeit követhetik élőben – magyarul – a szurkolók.

Az EMNT ügyvezető elnöke név szerint is megköszönte a mára már „veteránnak” számító szervezőknek, hogy évről-évre Tusványos sikeréért dolgoznak, a szabadegyetemet pedig egy folyamatosan bővülő családnak és értékközösségnek nevezte. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS