2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Védelmi miniszter a Dunába süllyedt páncélozott járműről: nincs hadgyakorlat baleset nélkül

2017. július 20. 15:36, utolsó frissítés: 15:36

A Saber Guardian hadgyakorlat alatt történt incidenst, amikor elsüllyedt egy kétéltű páncélozott csapatszállító, profi módon kezelték, abban az értelemben, hogy gyorsan és hatékonyan kimentették a katonákat - állapította meg csütörtökön Adrian Ţuţuianu. A védelmi miniszter hozzátette: "nincs hadgyakorlat incidensek nélkül".

"Nincs olyan hadgyakorlat, amelyen ne történne valamilyen incidens. Kiugrik ejtőernyővel, kificamodik a bokája, netán eltörik a lába, előfordul... Ezt a balesetet profi módon kezelték abban az értelemben, hogy gyorsan és hatékonyan kimentették a katonákat. Ma vagy holnap kihúzzuk a TAB-ot is a mederből. Kivizsgáljuk, hogy technikai, vagy esetleg más hiányosságok vezettek ehhez az incidenshez" - mondta a védelmi miniszter, aki részt vett a légierő napja alkalmából szervezett ünnepségen.

Július 15-én elsüllyedt egy kétéltű páncélozott csapatszállító (TAB) a Ialomiţa megyei Borduşani község mellett, a Duna Borcea-ágának jobb oldalán zajló Saber Guardian elnevezésű nemzetközi hadgyakorlat alatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS