2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mától minden oktatási segédanyag érvénytelen

2017. augusztus 09. 15:07, utolsó frissítés: 15:07

Liviu Pop tanügyminiszter azt nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján, hogy kiadott egy rendeletet, amely értelmében szerdától minden oktatási segédanyag érvényét veszti. A miniszter azzal indokolta döntését, hogy 2002 óta nem vizsgálták felül ezeket, így most erre is sort kerítenek.


Annak ellenére, hogy 2011-ben megjelent az új oktatási törvény, a segédanyagokra vonatkozó 2002-es határozatot nem frissítették, ezért a mostani határozat alapján minden segédanyagot átvizsgálnak, "így szerdától egyetlen segédanyag sem érvényes" - magyarázta az oktatási tárcavezető.

A tanügyminiszter felhívást intézett a kiadók fele is, hogy egyelőre ne küldjenek ilyen anyagokat az iskoláknak és a tanároknak.

"A sajtón keresztül hívom fel minden kiadó és azok figyelmét, akik ezen a szakterületen dolgoznak, hogy semmiféle segédanyagot ne küldjenek az intézmények és a tanárok számára, ugyanis mától ezek a segédanyagok nem rendelkeznek minisztériumi hitelesítéssel" - jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy legtöbb 30 napon belül kidolgozzák a módszertant a segédanyagok átvizsgálására és akkreditálására vonatkozóan, hogy tisztázódjon ezek helyzete.

Pop megemlítette, hogy módosítják az Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ működését szabályozó kormányhatározatot, hogy ezentúl ez az intézmény foglalkozhasson a segédanyagok felmérésével.

"Csak akkor engedélyezhetik, ha a tanár vagy tanító által javasolt segédanyagot az illető oktatási intézmény tanári tanácsa, a tanfelügyelőség és a szülői bizottság is jóváhagyja" - magyarázta a tanügyi tárca vezetője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS