2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bővített létszámmal teljesítenek szolgálatot a belügyi alkalmazottak a Nagyboldogasszony-napi minivakáció idején

2017. augusztus 12. 10:30, utolsó frissítés: 10:30

A Nagyboldogasszony-napi minivakáció zavartalanságát biztosító intézkedések ügyében tárgyalt Marcel Ciolacu kormányfőhelyettes pénteken Carmen Dan belügyminiszterrel, Răzvan Cuc szállításügyi miniszterrel, Florian Bodog egészségügyi miniszterrel és Mihai Fiforral, a gazdasági tárca vezetőjével.


A kormány arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy augusztus 12-e és 15-e között a szokásosnál 24 ezerrel több belügyi alkalmazott teljesít majd szolgálatot a közbiztonság és a közlekedés zökkenőmentességének biztosítása érdekében.

Mivel augusztus 15-e egyúttal a román tengerészet ünnepe is, 1 100 belügyi alkalmazott a tengerparti rendezvényeken lát el szolgálatot. Az ünnepnapokon 4 700 tűzoltó és rohammentős áll készenlétben, hogy szükség esetén a bajbajutottak segítségére siessen.

Növelték a személyzet létszámát a határátkelőkön is: 3 200 határrendőr dolgozik azért, hogy lecsökkentsék a várakozási időt az országból való távozáskor illetve bejövetelkor.

A vonatokat pótkocsikkal látják el, és növelik a szolgálatot teljesítő személyzet létszámát a nagyobb vasúti gócpontok pályaudvarain.

A kabinet adatai szerint augusztus 12-e és 15-e között országszerte 233, nagy tömegeket megmozgató vallási, katonai vagy kulturális rendezvényre kerül sor, ezekre összesen 600 ezer résztvevőt várnak. A legnagyobb szabású rendezvényeket Constanţa, valamint Brăila, Neamţ, Kolozs, Suceava és Máramaros megyében tartják. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS