2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tudose az igazságügyi reformról: „egyelőre mindenki a helyén marad, azzal a mandátummal, amellyel megbízták”

2017. augusztus 23. 15:55, utolsó frissítés: 16:20

Mihai Tudose miniszterelnök arra kérte szerdán Tudorel Toader igazságügyi minisztert, hogy nagy gonddal kommunikálja az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosításának.

„Kérem, hogy nagy gonddal kommunikálja az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosításának tervezetét, mert már most vannak hangok, miszerint ma estig mindenkit leváltunk, akit más nevezett ki... Erről nincs szó. Egyelőre mindenki a helyén marad, azzal a mandátummal, amellyel megbízta, az, aki megbízta” - mondta Tudose a kormányülés elején.

A maga során Tudorel Toader azt hangsúlyozta, hogy az új előírásokat a törvény életbe lépése után alkalmazzák. „Azok, akik most tisztségben vannak, végigviszik mandátumukat” – nyilatkozta. A kormányülés elején a szakminiszter röviden bemutatta az igazságszolgáltatással kapcsolatos törvények módosításának tervezetét. A módosítások célja, hogy visszaálljon a hatalmi ágak közötti egyensúly.

„Azt javasoltuk, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Intézetbe (INM) való felvételt, a megfelelő végzettség mellett, csak legkevesebb 30 éves korban, legalább öt év szakmai gyakorlat után lehessen kérni”- tette hozzá. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS