2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gombászás közben támadt a medve egy csíkszentléleki férfira

2017. augusztus 29. 09:23, utolsó frissítés: 10:06

Megműtöttek hétfő este egy 43 éves, csíkszentléleki férfit, miután hétvégén rátámadt a medve.

A férfi elmesélte, gombát szedett egy ültetett erdőben, amikor hirtelen rátámadt a nagyvad. A medvét végül gázspray-vel sikerült elűznie.

A támadás nyomán a férfi karja két helyen is szilánkosra tört, és mivel szövődmények léptek fel, hétfő este megműtötték a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban. A beavatkozást vezető sebészorvos, Adrian Dobrică szerint több mint két órán át tartott a bonyolult operáció, a beteg állapota javult, és továbbra is megfigyelés alatt tartják.

Év eleje óta kilencen kerültek kórházba Hargita megyében medvetámadás következtében. Legutóbb egy marhapásztorra támadt rá a nagyvad egy Vaslábhoz (Voşlobeni) közeli karámnál.

A Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei önkormányzat, valamint a közbirtokosságok, a vadászegyesületek és a gazdaszövetkezetek képviselői a környezetvédelmi minisztérium épülete előtt tiltakoztak július elején, kérve, hogy bocsássanak ki kilövési engedélyt a veszélyes példányokra.

Pénteken a Hargita Megyei Tanács elvi határozatot fogadott el arról, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, és a nép ügyvédjénél, illetve az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt tesznek az embereket ért medvetámadások és a nagyvad okozta anyagi károk miatt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS