2021. március 6. szombatLeonóra, Inez
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor is tüntetni hív Marosvásárhelyre

2017. szeptember 05. 14:53, utolsó frissítés: 14:54

Szerdán 18:00 órától tüntetés lesz a Marosvásárhelyi Katolikus Gimnáziumért a város prefektusi hivatal előtt. A tüntetést Jakubinyi György, gyulafehérvári érsek hirdette meg, azóta számos egyház, párt és civil szervezet csatlakozott, kedden pedig, egy közleményben Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is tüntetni hívta az embereket.


"2018-hoz közeledve lassan hozzá kell szoknunk a gondolathoz: egyre gyakoribbak lesznek a magyarellenes lépések. A provokációnak, jogaink és javaink ellen elkövetett támadásoknak az a céljuk, hogy megfélemlítsenek. De ezek inkább összezárásra sarkallnak" - írja a közlemény.

Kelemen az összefogást és a közös cselekvést javasolja mindenkinek. "Ma, amikor a Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében az adminisztratív és jogi lehetőségek eszköztárát kimerítettük, ismét utcára kell vonulnunk igazunkért. Fel kell mutatnunk, hogy az egy éve tartó forgatókönyv-szerű hadjárat ellenére sem adjuk fel" - írja.

A közlemény kitér arra is, hogy most már a tanügyminiszter kezébe került a diákok jövője. Kelemen szerint nyomást kell gyakorolni az oktatási minisztériumra, hogy biztosítsa az iskola működését.

"Holnap megmutatjuk: mi az a közösség vagyunk, amely mindig kész kiállni, amely mindig kész mindent megtenni igazáért! Arra kérlek, hozz magaddal egy gyertyát is! Ne hagyjuk az iskolát!" - zárul a szöveg.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS