2021. március 6. szombatLeonóra, Inez
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lehet, hogy Dragnea közbenjárásával oldódik meg a Katolikus Gimnázium ügye?

2017. szeptember 07. 13:26, utolsó frissítés: 13:30

Megszólalt Liviu Dragnea a PSD elnöke is a Marosvásárhelyi Katolikus Gimnázium ügyében, miután megbeszéléseket folytatott az RMDSZ-szel, amiben leszögezték, hogy folytatni fogják a parlamenti együttműködést. A képviselőház elnöke elmondta, rendkívül súlyos a helyzet, hogy Marosvásárhelyen emberek kell utcára vonuljanak azért, mert a gyereküknek nincs hol tanulniuk.


A PSD elnöke elmondta, hogy beszélt az oktatási miniszterrel és a kormánnyal is, és felkérte őket, hogy több bátorsággal és figyelemmel keressenek megoldást a helyzetre.

"Nem alkalmazhatunk kettős mércét az ország területén élő etnikai kisebbségekkel szemben. Nem tudom, hogy hasznos-e a romániai erőszakszervezetek akciója abból a szempontból, hogy valamennyien csendre vágyunk, különösen 2018-ban. Vajon kinek áll érdekében gerjeszteni a feszültséget Marosvásárhelyen?" - tette fel a kérdést a házelnök.

A politikus úgy véli, hogy Budapest reakciója eltúlzott az események kapcsán, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a helyzet Marosvásárhelyen valóban rendkívül súlyos, ezt a kettőt külön kell kezelni. (rfi)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS