2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Botokkal és kövekkel támadtak román ultrák a Videoton és Fradi szurkolóira Kolozsváron

2017. szeptember 13. 11:35, utolsó frissítés: 12:52

Mini labdarúgó-bajnokságot szervezett szombaton a kolozsvári Gruia negyedben a CFR szurkológárdája, a KVSC, amire meghívták a Videoton és a Ferencváros szurkolókból álló focicsapatait is. A játékosok családjukkal együtt mentek ki a helyszínre, vittek magukkal a sportdiplomákat, kupákat, illetve a nézők számára sört és grillezőt is.


A rendezvényt azonban hamarosan megzavarták, mert az U Cluj szurkolói is megérkeztek a helyszínre, majd agresszívan és támadóan léptek fel a magánpályán játszó személyekkel szemben. Áttörtek a kapun, és botokkal, láncokkal felfegyverezve, köveket hajigálva törtek rá az ott focizókra. A helyszínen több gyermek is jelent volt, akiket megpróbáltak hamar kimenekíteni.

Ha bár az eseményen jelen voltak a CFR román szurkolói is, a célpontok nem ők voltak, hanem a Ferencváros és Videoton ultrái.A csoportok közötti ellenszenv nem ezzel a súlyos incidenssel kezdődött, már 1998-ban, Budapesten is összecsaptak a felek. Az U Cluj szurkolói a jelek szerint úgy gondolták, hogy a már feledésbe merülő konfliktusért most kell revansot venni, ráadásul egy olyan helyszínen, ahol családok is jelen vannak.

Az incidens verekedésbe fulladt, ennek következtében egy jelenlévő értesítette a rendőrséget, de mire a helyszínre értek, már lecsillapodtak a kedélyek és szétszéledt a két csapat.

Habár a bejelentés megtörtént, a rendőrök még sem tettek további lépéseket, illetve semmiféle büntetést nem róttak ki az U Cluj ultráira. A megtámadott drukkerek még nem döntötték el, hogy tegyenek-e jogi lépéseket.

Egy szervező nyilatkozata szerint, minden évben megrendezik ezt a mini amatőr bajnokságot, idén már nyolcadik alkalommal került sor rá, de eddig nem volt példa hasonló esetre.

Az U Cluj csapat igazgatója nem kommentálta a történteket, viszont a CFR csapat vezetője szomorúságát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban. (ziardecluj)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS