2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Klaus Johannis köszönetét fejezte ki a tűzoltóknak

2017. szeptember 13. 14:54, utolsó frissítés: 14:54

A katonai tűzoltók a történelem során a legnehezebb pillanatokban is tanúbizonyságot tettek az ország iránti elkötelezettségükről, ezért minden elismerést megérdemelnek - hangsúlyozta Klaus Iohannis államelnök a tűzoltók napja alkalmából mondott beszédében.


"Különleges eseményen vehetünk részt ma: tisztelettel felidézzük a katonai tűzoltók hősiességét, amellyel az 1848-as forradalom alatt életüket feláldozva küzdöttek a nemzet szabadságáért és a társadalom fejlődéséért" - mondta Iohannis a fővárosi Károly-parkban tartott megemlékezésen.

"Napjaink tűzoltói hozzáértésük és a küldetések során tanúsított odaadásuk révén továbbviszik a nemzet szabadságáért harcoló katonai tűzoltók hagyományát. (...) Az Önök számára ez nemcsak szakma, egész életüket arra tették fel, hogy másoknak segítsenek, hogy a mások szolgálatába álljanak. A legtöbb esetben önök jelentik az utolsó reményt a bajba került embereknek. Ugyanakkor fontos szerepük van a közbiztonság fenntartásában, a sürgősségi esetek kezelésében, de a környezetvédelemben is" - mondta Iohannis, aki elismerésképpen 11 megyei katasztrófavédelmi felügyelőségnek adott át egy-egy harci zászlót.

"Köszönök mindent, amit tesznek, és arra buzdítom önöket, hogy továbbra is legyenek ugyanolyan jól felkészültek! Küldetéseik során legyenek méltóak elődeikhez, és nem feledjék, a legnagyobb megtiszteltetés az embertársak szolgálatában állni és biztonságuk fölött őrködni!" - mondta az elnök.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS