2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eddig több mint 2700 jelentkező iratkozott be a BBTE által meghirdetett őszi felvételire

2017. szeptember 14. 10:27, utolsó frissítés: 10:27

A beiratkozási időszak első hat napján több mint 2000 jelentkező nyújtotta be felvételi dossziéját a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett alapképzési szakokra.

Magiszteri képzésre az első hat napon több mint 670-en jelentkeztek. Az őszi felvételire jelentkezők számára a BBTE 334 tandíjmentes és 4.885 tandíjas, valamint 1.578 távoktatási és csökkentett látogatású helyet biztosít alapképzésen, míg a magiszteri képzésre jelentkezőknek a júliusi felvételi után betöltetlenül maradt 765 tandíjmentes hely áll rendelkezésére.

Az őszi felvételi időszak 2017. szeptember 6. és 20. között zajlik, és a jelentkezési feltételek azonosak a nyári felvételiével. A Babeş–Bolyai Tudományegyetem karai különböző jellegű írásbeli vagy szóbeli vizsgákat szerveznek a jelentkező diákok ismereteinek és kognitív képességeinek felmérésére. A BBTE valamennyi karán a felvételi végleges eredményének kiszámításakor figyelembe veszik az érettségi vizsga átlagát is.

A felvételire jelentkező diákok számára 400 szálláshelyet biztosít az egyetem a Hașdeu (Kőkert) utcai diáknegyedben lévő bentlakásokban. A jelentkezők létszáma a júliusi felvételi időszak lezárulását követően 11 százalékos növekedést mutatott a tavalyhoz képest. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS