2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagybányán is jelentős károkat okozott a vasárnapi vihar

2017. szeptember 18. 10:36, utolsó frissítés: 10:37

Jelentős károkat okozott a vasárnapi vihar Nagybányán is, több fát kidöntött, tetőket rongált meg, többek között a 18-as számú iskoláét, ahol hétfőn fel is függesztették a tanítást, illetve a frissen átadott Németh László Líceumét is kár érte- tájékoztatta a Transindexet Kovács Richárd, az RMDSZ helyi tanácsosa.

"Mindkét épületünk megsérült a viharban. A Híd utcai épület néhány cserepe lehullott, de már dolgoznak, javítják a tetőt. Az épület belül biztonságos, a gyermekek ma a munkálatok miatt nem használják az udvart. A líceum épületének ablakain át befolyt a víz, de már az este feltöröltük, a tetőn vannak kisebb károk, a parkban kicsavart a szél öt fát. A nagy diákok szünetben az épületben maradnak, csak az aszfalton közlekednek, a kertben nem. Pedagógusaink felügyelik őket. A hatóságokkal (tanfelügyelőség, polgármesteri hivatal) tartjuk a kapcsolatot. Tanítunk" - írják a líceum Facebook oldalán.A hétvégén zajló Főtér Fesztivált is idő előtt be kellett fejezni az időjárás miatt. "Percekkel a vihar előtt megkaptuk meg a sürgősségi narancssárga jelzésű viharjelentést, a nagyszínpadon folyó koncertet leállítottuk, és megkértük a téren lévő mintegy 4000 embert, hogy azonnal húzódjanak menedékbe. Az árusok azonnal pakolni kezdetek. Jelentős anyagi kár keletkezett, több sátor használhatatlanná vált" - nyilatkozta Kovács Richárd. A vihar után a fesztivál szervezői az esemény berekesztése mellett döntöttek. A viharban személyi sérülés nem történt.
A Polgármesteri Hivatalban hétfő reggel 8 órától jelenthetik be a város lakói a károkat, az erre kijelölt helyen. A vihart után az áramkiesés miatt, több utca sötétben maradt, és három átjárón közlekedő embert elütött egy gyorshajtó. A sérülteket kórházba szállították. (hírszerk.)Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS