2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már folynak a tárgyalások a gyorsriasztási rendszer kiépítéséről

2017. szeptember 18. 14:35, utolsó frissítés: 14:35

Az Országos Hírközlési Hatósággal tárgyal Mihai Tudose kormányfő egy olyan rendszer kidolgozása érdekében, amelynek révén sürgősségi helyzetekben gyorsan riasztani lehet a lakosságot – mondta Carmen Dan belügyminiszter, Klaus Johannis államfő hétfői közleményére reagálva.


A vihar által sújtott Temesvárra kiszálló belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy már megkezdődtek a tárgyalások a mobiltelefon-szolgáltatókkal egy riasztási rendszer kialakítása érdekében. Carmen Dan ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a kormány készenléti ügyosztálya által kidolgozott alkalmazást csak mintegy százezren töltötték le eddig, pedig ingyenes és nagyon hasznos sürgősségi helyzetekben.

A belügyminiszter ezzel az államfő hétfői közleményére reagált, amelyben Johannis krízishelyzetekben használható gyorsriasztási rendszer kiépítését kérte a kormánytól. Az elnök szerint a vasárnap pusztító vihar felfedte hiányosságokat, amelyek megmutatkoznak a katasztrófa-elhárítás és a lakosság gyors figyelmeztetése terén.

Johannis leszögezte, hogy a veszélyes meteorológiai jelenségek gyakorivá válása miatt elfogadhatatlan, hogy akadozva működjön az állami intézmények belső kommunikációja, hisz ezeknek nemcsak a katasztrófák következményeit kell orvosolni, hanem feladatuk a megelőzés, a lakosság gyors riasztása is.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS