2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Atlanti Tanács tagjaival találkozott Mihai Fifor védelmi miniszter

2017. szeptember 19. 09:54, utolsó frissítés: 09:54

Mihai Fifor védelmi miniszter kerekasztal-megbeszélésen vett részt Washingtonban az Atlanti Tanács tagjaival. A találkozón Nicolae Ciucă, a román hadsereg vezérkari főnöke és Florin-Lazăr Vlădică államtitkár is részt vett - védelmi minisztérium közleménye szerint.

A megbeszélések során Mihai Fifor értékelte a román-amerikai stratégiai partnerség transzatlanti megerősítését. Ugyanakkor az Atlanti Tanács tagjai érdeklődésüket fejezték ki a regionális biztonság fejlődésével, valamint a Fekete-tenger térségében történő eseményekkel kapcsolatosan.

Mihai Fifor hangsúlyozta, hogy egységes, egybehangolt politikai és katonai kiállásra van szükség annak érdekében, hogy biztonságossá tegyék a térséget, és elbátortalanítsák a Fekete-tenger térségében megkísérelt agresszív beavatkozásokat. A védelmi tárca vezetője szerint nagyon fontos, hogy a NATO-n belül egységesen lépjenek fel a keleti szárnyon, hogy hatékonyan válaszolhassanak az euro-atlanti biztonságot érintő esetleges provokációkra.

A román küldöttséget Románia USA-beli nagykövete, George Maior kísérte el. Szeptember 19-én a védelmi minisztérium képviselete James Mattis védelmi miniszterrel találkozik a Pentagonban, majd megkoszorúzzák az arlingtoni temetőben az ismeretlen katona sírját.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS