2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb 47 menekültet mentett ki az Égei-tengerből a román parti őrség

2017. szeptember 19. 14:49, utolsó frissítés: 14:49

117 menekültet mentett ki az Égei-tengerből a román parti őrség járőrhajója, amely az Európai Unió határvédelmi ügynöksége megbízásából teljesít küldetést Görögországban.

A MAI 1104 jelzésű járőrhajó legénysége a görög felségvizek felé tartó, kis méretű gumicsónakot észlelt múlt héten az Égei-tengeren. Mivel a túlzsúfoltság miatt fennállt a veszélye annak, hogy a csónak elsüllyed, az abban utazó 70 személyt felvették a fedélzetükre. Az afganisztáni, pakisztáni és iráni állampolgárságú menekülteket Híosz szigetére szállították, és átadták a görög hatóságoknak - tájékoztat közleményében a határrendészet.

Hétfőn a MAI 1104 jelzésű járőrhajó legénysége egy másik gumicsónakot azonosított, amelyben 47 személy utazott. Őket szintén Híosz szigetére szállították és átadták a hatóságoknak.

A román határrendészek év eleje óta teljesítenek szolgálatot az Égei-tengeren az Európai Unió tengeri határait ellenőrző, Poseidon Sea elnevezésű misszió keretében. Azóta - önálló vagy a görög és a Frontex-egységekkel közös akciók során - összesen több mint 1.000 személyt mentettek ki a görög fennhatóság alá tartozó vizekből.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS