2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia álláspontja nemzetközi szinten is mérvadó Johannis szerint

2017. szeptember 20. 12:37, utolsó frissítés: 12:37

Klaus Johannis biztosította Miroslav Lajčák-t, az ENSZ közgyűlésének elnökét arról, hogy országunk érdekei összhangban állnak a Közgyűlés célkitűzéseivel, mint amilyen a konfliktusmegelőzés a nemzetközi béke és biztonság érdekében. Szóba került a migráció kérdése, és Johannis támogatásáról biztosította az ENSZ közgyűlésének elnökét a szervezet megreformálására irányuló törekvésekben.

Miroslav Lajčák kifejtette, hogy Románia hagyományosan olyan államként jellemezhető, amely konstruktívan vesz részt a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében és álláspontja nemzetközi szinten is mérvadó.

A román államfő az ENSZ 72. közgyűlése alkalmával részt vett az Európai Unió küldöttségei által szervezett fogadáson, valamint a Donald Trump USA-elnök által a küldöttségek vezetői számára szervezett fogadáson is.

Klaus Johannis kiemelte Románia megvalósításait a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) elnökeként, és meghívta a zsidó szervezetek képviselőit, hogy vegyenek részt a modern Románia megalakulásának századik évfordulójára szervezendő ünnepségeken. Ugyanakkor a román államfő legjobb kívánságait közvetítette a közelgő zsidó újév alkalmából.

A jelenlévők értékelték azokat a megvalósításokat, amelyeket hazánk elért 2016 márciusa és 2017 márciusa között, amikor a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) elnöki tisztségét töltötte be, különös tekintettel a holokausztról szóló nevelés és tudatosítás terén elért eredményekre.

Szóba került a romániai zsidó közösségek elkobzott vagyonainak visszaszolgáltatása is, amellyel kapcsolatban a romániai hatóságok már eddig is jelentős eredményeket értek el, és készek orvosolni a még rendezetlen ügyeket ebben a vonatkozásban.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS