2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kolozsvárra, Szászfenesre és Nagyváradra látogat Orbán Viktor

2017. szeptember 21. 13:45, utolsó frissítés: 16:23

Szeptember végén Erdélybe és Partiumba látogat Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A pár napos látogatás során részt vesz a kolozsvári reformációs ünnepségen, illetve a nagyváradi PKE egyetem tanévnyitóján.


A miniszterelnök részt vesz az Erdélyi Református Egyházkerület által a reformáció 500. évfordulójára szervezett ünnepségsorozaton, aminek keretében felavatják a szászfenesi templomot is. A szeptember 30-i 11 órától tartandó ünnepi istentiszteleten, melyre a Farkas utcai templomban kerül sor Orbán Viktor miniszterelnök is jelen lesz.

Az ünnepség keretén belül Szász Domokos, erdélyi református püspök szobrát leplezik le, valamint felavatják a Bocskai téri Erdélyi Református Múzeumot és a protestáns Teológiai Intézet új sportpályáját. A miniszterelnök jelenlétében szentelik fel másnap a szászfenesi templomot.

Orbán Viktor október 2-án a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem díszvendége lesz, valamint beszédet mondd az ünnepi tanévnyitón, amely a nagyvárad-újvárosi református templomban lesz megtartva. Az ünnepségen továbbá felszólal Pálfi József rektor, Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke, Kató Béla erdélyi református püspök, a Sapientia Alapítvány vezetője és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök. (kronika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS