2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemet mondott a CSM az igazságügyi törvény módosításának javaslataira

2017. szeptember 28. 13:42, utolsó frissítés: 13:48

Negatívan véleményezte a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) plénuma az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosításának tervezetét, nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek a tanácson belüli források.

A döntésnél nem volt jelen az igazságügyi miniszter. A tanács elnöke, Mariana Ghena azt nyilatkozta, hogy kellemetlen meglepetés volt számára Tudorel Toader igazságügyi miniszter hiánya a CSM plenáris ülésén, ahol a miniszternek meg kellett volna védenie az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosításának tervezetét.

"Meglepett, hogy hiányzik a plenáris ülésről. Összezavart, nem tudom hogyan értékeljem vagy értelmezzem a hiányzását. (...) Lehet, hogy kényelmetlen lett volna válaszolni azokra a kérdésekre, amelyeket feltettünk volna neki. Válaszolhat a miniszter úr, de lehet nem is kellett volna válaszolnia. Minden esetre meggyőződésem, hogy mindannyiunk számára és számomra is furcsa, hogy nem jelent meg, hogy legalább elmondja véleményét a tervezettel kapcsolatosan. Szerintem ez kihatással lesz arra is, hogy miként fogok szavazni" - mondta Mariana Ghena az igazságügyi törvénytervezetről való szavazás előtt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS