2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az igazságügyi miniszter szerint a CSM “felfoghatatlan dolgot vitt véghez”

2017. szeptember 29. 10:31, utolsó frissítés: 10:31

Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtökön azt nyilatkozta, hogy az igazságügyi törvényeket módosító jogszabály-tervezetet negatívan véleményező Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) felfoghatatlan dolgot vitt véghez, tömbösítve utasította el az igazságügyi törvények Alkotmánnyal való összeegyeztetését is.

"Az igazságügyi törvényeket módosító jogszabály-tervezetnek, mint minden törvénytervezetnek, vannak támogatói és vannak ellenzői, mondjuk bizonyíték erre a CSM mai ülése. Én azonban nem valakinek a vágyaihoz vagy opcióihoz igazodom, hanem egyfelől a normalitáshoz, másfelől az Alkotmány követelményeihez. (...) Azáltal, hogy a CSM elutasította, konzultatív jelleggel természetesen, a törvénytervezetet, felfoghatatlan dolgot vitt véghez. Tömbösítve elutasította azokat a megoldásokat is, amelyek által az igazságügyi törvényeket összeegyeztettük volna az Alkotmánnyal az Alkotmánybíróság döntései alapján. Az Alkotmánybíróság döntései azonban kötelező érvényűek és nem szavazhatsz ezek elutasításáról, de természetesen ezeket helyrehozzuk és elfogadjuk majd" - nyilatkozta Toader az Antena 3 televízió műsorában.

A CSM a szavazatok többsége alapján úgy döntött csütörtökön, hogy negatívan véleményezi az igazságügyi törvényeket módosító jogszabály-tervezetet. A tanács arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a negatív véleményezésre a testület 10, míg a megjegyzésekkel ellátott pozitív véleményezésre 8 tagja voksolt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS