2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A DNA elküldte az Igazságszolgáltatási Felügyelet jelentésével kapcsolatos észrevételeit

2017. október 02. 19:07, utolsó frissítés: 19:07

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) elküldte az Igazságszolgáltatási Felügyelet (IJ) jelentésével kapcsolatos észrevételeit.


A DNA-nál tett ellenőrzéséről szóló jelentését az Igazságszolgáltatási Felügyelet szeptember 26-án véglegesítette, amelyben a menedzsment hatékonyságát, valamint a DNA vezetőségének munkáját vették górcső alá.

Szeptember végén az Igazságszolgáltatási Felügyelet azt közölte, hogy a DNA október 2-áig fogalmazhatja meg ellenvetéseit.

"A DNA ellenvetéseit hétfőn kapta meg az Igazságszolgáltatási Felügyelet. A felügyelők választ fogalmaznak meg az észrevételekkel kapcsolatosan, a jelentést az észrevételekkel együtt október 6-án továbbítják a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészekkel foglalkozó testületének" - nyilatkozta az Agepres hírügynökségnek az IJ szóvivője, Alin Alexandru.

"A jelentést a hozzáfűzött megjegyzésekkel együtt jóváhagyta az Igazságszolgáltatási Felügyelet vezetősége és elküldték az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez az esetleges ellenvetések megfogalmazása végett' - írta szeptember 26-án az Igazságszolgáltatási Felügyelet.

Az ellenőrzés során a menedzsment hatékonyságát, a vezetőségi tevékenységet, a törvények és szabályok tiszteletben tartását, a felelősségvállalást, a személyzet és feladatok leosztásának hatékonyságát, a rendőrökkel, ügyészekkel, szakértőkkel, bírákkal folytatott kommunikációt, a sajtóval való kapcsolattartást, az átláthatóságot és közérdekű információkhoz való hozzáférhetőséget stb. vizsgálták. Ugyanakkor ellenőrizték a kettő, illetve öt évnél régebbi ügyiratcsomók lezárására és a kár megtérítésére irányuló intézkedéseket, főleg sikkasztási, adócsalási, csempészési, korrupciós, érdekellentéti ügyek, illetve erdészeti és környezet ellen elkövetett bűncselekmények esetén. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS