2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közel hatvan roma családot lakoltattak ki erőszakkal Gyulafehérváron

2017. október 11. 14:17, utolsó frissítés: 14:17

Rendőri beavatkozással kellett őket evakuálni, mert azok illegálisan éltek tömbházlakásaikban - tudósít a Digi24. A hatóságok azzal magyarázzák az esetet, hogy az ingatlanok helyére parkolót fognak építeni.

Gabriel Pleşa, gyulafehérvári alpolgármester nyilatkozatában kifejtette, hogy a helyi tanács hivatalosan elrendelte a "Turturica" tömbházak felszámolását, az ott lévő 72 szociális lakással együtt. 71 esetben a bíróság rendelte el az ott élők evakuálását, egy eset még tárgyalás alatt áll.

Ennek értelmében költöztetik ki a már kilenc éve ott élő romákat, akik sem lakbért, se rezsit nem fizettek. A költségeiket a tanács állta, ami havonta 15 000 lejt jelentett. A 71 háztartásból négy rendezte adósságait, így 67-nél elkezdték a kilakoltatást - mondta Pleşa.

A lakások kiürítése azért is fontos, mert rettenetesek a körülmények, és nagy a fertőzés veszélye is - emelte ki az alpolgármester. A kilakoltatott családok szociális csomagot is kapnak, külön a gyerekek és a felnőttek - fűzte hozzá.

Természetesen az evakuálás nem volt botránymentes, az ingóságok költöztetésekor ugyanis szükség volt a csendőrség közbelépésére is, mert a romák erőszakosan viselkedtek a tanács munkatársaival - írja a Digi24. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS