2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Victor Negrescu : Románi EU-elnöksége meg fogja növelni az ország befolyását

2017. október 12. 16:39, utolsó frissítés: 16:39

Nem csak hat hónapra szóló feladat az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztsége, amelyet Románia 2019 első félévében fog betölteni - jelentette ki az európai ügyekkel megbízott miniszter csütörtökön. Victor Negrescu szerint ugyanis ennek a tisztségnek az a hozadéka, hogy megnöveli Románia befolyását az Európai Unióban.


Az európai ügyekkel megbízott tárca nélküli miniszter ezt annak a fórumnak az ünnepélyes megnyitóján mondta, amelynek keretében közmeghallgatást és közvitát tartanak Románia EU-elnökségre való felkészüléséről.

Negrescu arról tájékoztatott: Brüsszelben 1.330, Romániában pedig 250 formális és informális rendezvényt terveznek lebonyolítani a kérdéses időszakban. A munkacsoportok élére több mint kétszáz közhivatalnokot neveztek már ki, koordinátori és szakértői feladatokkal további 1.500 közigazgatási alkalmazottat bíznak meg, akiket előzőleg továbbképzésben részesítenek az Európai Intézet romániai fiókja, valamint a Román Diplomáciai Intézet keretében. Ugyanakkor az EU Tanácsa és az Európai Bizottság is szervez majd tanfolyamokat számukra - tette hozzá Negrescu.

A miniszter kifejtette: a román hatóságok készülnek már a 'post-Brexit' csúcstalálkozó megszervezésére, amelynek Nagyszeben ad majd otthont.

Azt is elmondta: Románia 2019-es EU-elnökségének logóját pályázat keretében döntik el, amelyet fiatalok számára fognak meghirdetni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS