2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elkezdik a veszélyeztetettek influenza elleni oltását

2017. október 13. 13:47, utolsó frissítés: 13:47

Október végén vagy november elején elkezdődik a veszélyeztetett csoportok influenza elleni beoltása, nyilatkozta pénteken Déván Florian Bodog egészségügyi miniszter.


A szaktárca vezetője elmagyarázta, eddig az első adag vakcina beszerzését véglegesítették. A veszélyeztetett csoportoknak szánt, influenza elleni vakcinák október végén, november elején érkeznek meg az egészségügyi igazgatóságokhoz.

A miniszter szerint fennakadás volt az influenza elleni vakcina beszerzésével, aminek következtében leváltották a szaktárca keretében működő közegészségügyi igazgatóság vezetőjét.

Florian Bodog rámutatott, az egészségügyi minisztérium minél nagyobb adag influenza elleni oltást szeretne megvásárolni a veszélyeztetett csoportok számára, hogy minél magasabb legyen a beoltottsági arány.

Az egészségügyi tárca vezetője pénteken részt vett a dévai megyei sürgősségi kórház új épületének átadásán. A kórház felújítási munkálatai 10 millió lejbe kerültek, az összeg öt százalékát a Hunyad Megyei Tanács biztosította.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS