2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Amerikai nagykövetség: nem lenne szabad visszaélni a mentelmi joggal

2017. október 17. 19:32, utolsó frissítés: 19:32

Senkinek nem kellene a törvények felett állnia, és nem szabad visszaélni a parlamenti mentelmi joggal azért, hogy valakit kimentsenek a felelősségre vonás alól - közölte az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége az AGERPRES hírügynökség megkeresésére.

'A nagykövetség nem kommentál egyedi eseteket. Mindazonáltal úgy véljük, senkinek nem kellene a törvények felett állnia, a parlamenti mentelmi joggal pedig nem kellene visszaélni azért, hogy valakit kimentsenek a felelősségre vonás alól' - írja válaszában az amerikai nagykövetség.

A képviselőház kedden elutasította az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kérését, hogy bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb ellen. A titkos, golyós szavazás során 99 képviselő szavazott a mentelmi jog megvonására, 184-en ellenezték azt, egy szavazat érvénytelen volt.

Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze szeptember 22-én kérte a képviselőház hozzájárulását, hogy hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanújával bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb volt környezetvédelmi miniszter ellen.

A vádhatóság szerint az ügyben, amelyben Sevil Shhaideh is érintett, törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS