2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Új temetője lesz Kolozsvárnak

2017. október 17. 22:47, utolsó frissítés: 22:47

Megoldást talált a temetkezési helyek bővítésére a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal: új temető nyílik Kolozsváron, a Szamosfalvi negyedhez tartozó Moș Ion Roată utcában. Erről tanácsi határozatot fogadott el keddi ülésén a tanácsosi testület.


Az új temető jelenleg zöldövezetként szerepel a nyilvántartásban. A tanács döntése értelmében a temető 35%-a továbbra is zöldövezet marad. A kápolna a temetőnek szánt terület tengelyén, a keleti bejárattól hat méterre épül meg, a parkolóhelyeket a temetőn kívüli területeken létesítik. A temető területére csak a halottaskocsi és a zöldövezet karbantartására használt gépkocsik hajthatnak be.

„Kolozsváron egy ideje problémát jelent a temetkezési helyek szűkössége, a város legtöbb temetője telített. A ma elfogadott tanácshatározat egy következő lépés egy új temető létrehozása érdekében, a továbbiakban az építkezési engedélyekhez szükséges technikai dokumentációnak kell elkészülnie, majd azt követően kezdődhet el a kivitelezés” – mondta Nistor Dániel RMDSZ-es tanácsos. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS