2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Volt igazságügyi minsiztereket hallgat meg a jövő héten a SIPA-bizottság

2017. október 19. 15:26, utolsó frissítés: 15:26

A 2004-2008-as időszakban hivatalban volt igazságügyi minisztereket (Cristian Diaconescut, Monica Macoveit, Tudor Chiuariut és Cătălin Predoiut) hívják be a Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) archívumának ügyét kivizsgáló parlamenti bizottság jövő heti ülésére - közölte csütörtökön a testület elnöke, Şerban Nicolae szenátor.


A jövő heti ülés a tervek szerint szerdán 10 órakor kezdődik, a volt miniszterek meghallgatása után a testület tagjai ellátogatnak a SIPA-archívumot őrző épületbe, hogy a helyszínen tájékozódjanak a tárolt dokumentumok állapotáról, a biztonsági intézkedésekről - mondta a szenátor.

Arról is információkat kell szerezniük, hogy volt-e illetéktelen személy az archívumban, valaki megpróbált-e onnan dokumentumokat eltulajdonítani, tönkretenni vagy lemásolni - tette hozzá.

Şerban Nicolae ugyanakkor leszögezte: jövő heti látogatásuk során nem fognak belenézni az iratcsomókba, sem a számítógépeket nem fogják bekapcsolni, kizárólag a dokumentumok állapotáról és a biztonsági körülményekről szándékoznak tájékozódni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS