2020. október 20. keddVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy hónapon belül a parlament elé kerül a tankönyvtörény, ígéri a miniszter

2017. október 20. 14:32, utolsó frissítés: 14:32

Legfeljebb egy hónapon belül a parlament elé terjesztik a tankönyvtörvény tervezetét - nyilatkozta Liviu Pop tanügyminiszter pénteken, a jogszabálytervezetről szervezett nagyváradi közvitán.

"Legfeljebb egy hónapon belül a parlament elé terjeszthetjük a tankönyvtörvényt, hogy egyszer s mindenkorra szüntessük meg ezt a problémát, amely a tankönyvkiadás terén volt tapasztalható az elmúlt 27 évben. Jelenleg közvitán van a jogszabály, és folytatjuk a regionális szintű nyilvános viták sorozatát (...) Nem felelősségvállalással fogadja el a kormány a törvényt, hanem a parlament elé terjesztjük, hogy vitassák meg" - nyilatkozta Pop.

A tanügyminiszter elmondta, a nyilvános vitákon nem csupán a tankönyvekről lesz szó, hanem az oktatási törvényről, valamint a változtatásra szoruló módszertanokról is egyeztetnek a résztvevőkkel.

A Nagyváradon tartott első regionális szintű nyilvános vitán 150 tanfelügyelőségi képviselő, iskolaigazgató és pedagógus vesz részt az ország 12 északi és északnyugati megyéjéből. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS