2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyárádszeredában népszerűsítették a Minority SafePack kezdeményezést

2017. október 25. 14:09, utolsó frissítés: 14:09

Erdély-szerte zajlik a Minority SafePack kezdeményezés népszerűsítése az RMDSZ parlamenti képviseletének aktív hozzájárulásával. Szerdán, október 27-én Császár Károly szenátor Nyárádszeredában mutatott rá a kezdeményezés jelentőségére.

Elmondta:  „a javaslatcsomag sikere mintegy 60 millió kisebbségben élő személy problémáira jelentene megoldást Európában, hiszen  többek között az anyanyelv- és szimbólumhasználati jogok garantálását, kedvezőbb regionális támogatásokat biztosítana, ennek érdekében viszont 1 millió aláírás összegyűjtésére van szükség.” 

Császár Károly kérte a nyárádszeredaiak támogató hozzájárulását a kezdeményezés sikeréhez. A Maros megyei szenátor felhívta a figyelmet a jövő évi magyarországi választásokra is, elmondta, hogy a magyar állampolgárság megszerzésével együtt jár a választói jog is, ahhoz azonban, hogy ezzel a jövő évi magyarországi választásokon élni lehessen, regisztrációra van szükség. A Szövetség Maros megyei szenátora a regisztrációs lehetőségeket is ismertette ugyanakkor. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS