2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dan Barna lett a Mentsétek meg Romániát Szövetség új elnöke

2017. október 29. 09:34, utolsó frissítés: 09:34

Dan Barna képviselőt választották a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökévé a Brassópojánán zajló rendkívüli pártkongresszuson.


Dan Barna a 191 szavazatból 127-et kapott meg. Ellenjelöltjére, Vlad Alexandrescura 50 küldött adta voksát.

Aktív ellenzéki politizálást tervez és a Szociáldemokrata Pártot (PSD) tartja a valódi ellenségnek Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szombaton megválasztott elnöke.

''Az USR továbbra is aktív ellenzéki párt lesz. Számunkra a valódi ellenség a PSD, amely a közösségi forrásokat egy szűk klikk számára akarja kisajátítani' - mondta Barna a megválasztását követően.

Az új pártelnök úgy véli: az USR feladata az állampolgárok érdekeiért harcolni és megvédeni a jogállamiságot, amelyet 'napjainkban minden eddiginél több támadás ér.'

Dan Barna cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint 'tisztogatás' elé nézne a pártja. 'Ezek álhírek, szó sincs semmiféle tisztogatásról. Egész kampányom során, és Vlad Alexandrescu kampánya során is egyértelműen a párt egységének megőrzése volt a cél. Meg akarjuk őrizni azokat, akik az USR-n belül szeretnének tevékenykedni, akik azokat az értékeket vallják, amelyekre mi 600.000 személy szavazatát kaptuk. Semmiféle tisztogatásra vonatkozó szándékunk nincs. 2017-ben vagyunk, nem az '50-es években. (...) Éppen ezért minden helyi szervezettel beszélni fogok, amelyek úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt a mai kongresszuson. Az üzenetem az, hogy haladjunk együtt tovább, a pártnak minden tagjára szüksége van' - mondta Dan Barna. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS