2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Buzău megyében tervez új börtönt építeni az igazságügyi minisztérium

2017. november 01. 16:10, utolsó frissítés: 16:12

Új börtönt tervez építtetni az igazságügyi minisztérium Buzău megyében - közölte szerdán Tudorel Toader szakminiszter.


A kormányülés elején Mihai Tudose kormányfő a büntetés-végrehajtási intézetek túlzsúfoltságának megszüntetésére irányuló intézkedések felgyorsítását kérte Toadertől, az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) által kilátásba helyezett büntetés elkerülése érdekében.

Erre reagálva a miniszter kifejtette, a tervek szerint egy új, korszerű börtönt építenének a Buzău megyei Unguriu község területén, két egykori kaszárnya helyén.

Ehhez a jelenleg a védelmi tárca tulajdonát képező területet - a rajta levő épületekkel együtt - át kell vennie az igazságügyi minisztériumnak.

"Kiterjedt területről van szó, rajta szilárd épületekkel, amelyek megfelelnek az Országos Börtönigazgatóság számára. Ott szeretnénk egy új, korszerű, az európai szabványoknak megfelelő börtönt építeni.

Ezzel és a berceni-i börtönnel - amely esetében már dolgoznak a megvalósíthatósági tanulmányon - biztosítani tudjuk majd a foglyonkénti négy négyzetméteres helyet, ahogyan arra az az Emberi Jogok Európai Egyezménye és az EJEB joggyakorlata is kötelez" - mondta a miniszter.

A kormányfő gratulált a tárcavezetőnek, ugyanakkor azonban kérte az intézkedések felgyorsítását.

"Igyekezzünk mielőbb lezárni ezt a témát, mert nyakunkon a büntetés" - mondta Tudose. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS