2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis szerint Tăriceanu megszállott

2017. november 02. 16:03, utolsó frissítés: 16:03

Romániában nincs sem okkult, sem föld alatti hatalmi rendszer - nyilatkozta csütörtökön Klaus Iohannis államfő, hozzátéve, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök néha azt a benyomást kelti, hogy "kissé megszállott".

"Romániában nem létezik okkult hatalmi rendszer, sem föld alatti hatalom, és határozottan állíthatom, hogy párhuzamos állam sincs" - fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában, amikor azt kérdezték tőle az újságírók, hogyan kommentálja a szenátusi elnök napokban tett nyilatkozatát.

Johannis szerint Tăriceanu egyre furcsábban viselkedik.

"Egy ideig követtem az önök által említett, egykor miniszterelnöki tisztséget is betöltött személy nyilatkozatait. Volt, amikor érdemes volt figyelemmel kísérni, egy ideje azonban nem követem a nyilatkozatait, mert egyre furcsábban viselkedik. Olykor azt a benyomást kelti, hogy kissé megszállott. Márpedig a kissé megszállott emberek nem szolgálják a politikum javát. Érdekes módon ezek a furcsa állásfoglalásai azután kezdtek elszaporodni, hogy az ügyészek kiadták őt az igazságszolgáltatásnak" - mondta az elnök.

Călin Popescu Tăriceanu
hétfőn úgy nyilatkozott, az elnöknek fel kellene szólítania az alkotmány előírásainak betartására azokat, akik nem kívánnak megjelenni az őket beidéző parlamenti bizottságok előtt.

"Amióta Klaus Johannis elkezdte mandátumát, bebizonyította, hogy részese ennek a párhuzamos államnak. (...) Ezt sajnálatosnak tartom, mert nem létezhet egy államban két párhuzamos hatalom, egy legitim és egy illegitim" - mondta a szenátus elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS