2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Betört egy medve a Brassó megyei Postăvarul menedékházba

2017. november 10. 20:53, utolsó frissítés: 20:53

Betörte az ajtót és behatolt péntek este a Postăvarul menedékházba az a medve, amelyik az elmúlt napokban sikertelenül próbálkozott bejutni - tájékoztat Ciprian Aldea százados, a Brassó Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idézett forrás szerint a medvét elkergette a menedékház személyzete és az ott állandó szolgálatot teljesítő csendőr, ám magával vitt egy zacskó cukrot és egy doboz cukorkát.

A medvét a menedékháztól 50 méterre kergették.

A környezetvédelmi minisztérium a hét elején két medvére adott kilövési engedélyt: arra, amelyik a múlt hónapban Fogaras mellett Sebes (Sebeş) falu szomszédságában, és arra is, amelyik a Barca környékén támadott - jelentette be Marian Rasaliu, Brassó megyei prefektus.

Két másik kilövésére, arra, amelyik egy 28 éves férfira támadt rá a szintén Brassó megyei Herszény (Hârseni) településen, és arra is, amelyik egy iskolába tartó, 14 éves kislányra támadt Fogaras egyik utcáján, a hatóságok letették a dokumentációt - mondta el szerdán a prefektus a katasztrófavédelmi bizottság szerdai ülésén.

A brassói Rakodó negyedben a sötétség beállta után rendszeresen lejárnak a medvék az erdőből a szemetes konténerekhez táplálékszerzés céljából, de emberre egyelőre nem támadtak.

A medvék és a farkasok egyre gyakoribb megjelenése miatt a prefektus egy megyei szintű bizottságot hozott létre, amelynek tagjai a polgármesterek mellett a vadásztársaságok és más szakintézmények vezetői is, és megpróbálnak hajtásokat szervezni, hogy leszoktassák a vadakat arról, hogy bejöjjenek az erdőből a településekbe. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS