2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dan Barna arra kéri Liviu Dragneát, hogy mondjon le és foglalkozzék peres ügyeivel

2017. november 13. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azt kérte hétfőn Liviu Dragneától, hogy mondjon le a képviselőház elnöki tisztségéről és foglakozzék peres ügyeinek megoldásával.

„Ma Liviu Dragnea ismét az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA) járt. Képzeljék el, hogy hol tartana ma Románia, ha az utolsó egy évben a kormány és a parlament nem az igazságszolgáltatás elleni harccal, hanem az ország ügyeivel lett volna elfoglalva. Az USR álláspontja szerint ezt az állapotot meg kell szüntetni. Azt kérjük Liviu Dragneától, hogy mondjon le a képviselőház elnöki tisztségéről és foglakozzék peres ügyeinek megoldásával. Lehetetlen, hogy a kormány és a parlament évekig úgy viselkedjék, mint Liviu Dragnea és más gyanúsítottak ügyvédi irodája” - jelentette ki Barna egy sajtóértekezleten.

Azt mondta: az USR múlt heti kezdeményezése, amellyel úgy módosítanák az alkotmányt, hogy azok, akiknek gondjuk van az igazságszolgáltatással ne foglalhassanak el köztisztséget, egyik módját jelentené a politikai osztály valós reformjának.

„Bűnözők nélküli politikai osztály és egy 2017-re korszerűsített választási törvény jelenthetnék az első lépéseket, hogy demokráciáról beszélhessünk Romániában” - tette hozzá Barna.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS