2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Saját udvarán támadt a medve egy 91 éves férfira

2017. november 14. 15:15, utolsó frissítés: 15:47

Kilencvenegy éves férfira támadt rá kedden a medve Valea Doftanei településen. A nagyvad több sebet is ejtett áldozatán, akit egy mentő a sürgősségi kórházba szállított.

A Prahova megyei mentőszolgálat szóvivője, George Duţă szerint a férfit saját udvarán támadta meg a medve, az erdőtől nem messze.

Az idős férfi a törzsén és a combján szerzett sérüléseket. Az áldozatot a ploieşti-i sürgősségi kórházba szállították, ahonnan áthelyezik majd a fertőző osztályra.

A Prahova megye csendőrség információi szerint a férfi az erdő közelében található kertjébe ment, hogy megvizsgálja a kerítése állapotát, és egy olyan ösvényen ment, ahol meglepte a medvét, amely megtámadta. A férfi azt állítja, abban a pillanatban megütötte fejszéjével a nagyvadat.

A helyszínen nagy lábnyomokat és kisebbeket is találtak, így valószínű, hogy a férfi egy boccsal lévő anyamedvét lepett meg, emiatt támadt a férfira az állat.

Az év folyamán több személyre, főleg pásztorokra támadtak rá a medvék, sok helyen jelentős anyagi kárt okoztak, miután háztartásokba törtek be és több tucat állatot öltek meg.

A csendőröknek több alkalommal is közbe kellett avatkozniuk a medvék elkergetésére olyan helyeken, ahol lakott területre tévedtek az állatok, így Buşteni, Comarnic, Breaza és Vălenii de Munte településeken is.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS