2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ a marosvásárhelyi katolikus gimnázium újraalapításáról szóló törvénytervezetet iktatott

2017. november 15. 16:02, utolsó frissítés: 16:02

A marosvásárhelyi katolikus gimnázium újraalapításáról szóló törvénytervezetet iktatott az RMDSZ.

„Az a cél, hogy a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium már jövő tanévben elkezdhesse működését. Ennek érdekében törvénytervezetet dolgoztunk ki, és iktattunk ma a képviselőházban, amely lehetővé teszi az iskola újraalapítását” , nyilatkozta Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő, a Szövetség oktatásügyi szakpolitikusa szerdán.

A képviselőház oktatásügyi bizottságának alelnöke elmondta: a törvénytervezet lehetővé tenné az új osztályokba való beiratkozást, de az áthelyezett osztályokat is visszavenné az újraalapított tanintézmény.

A jogszabálytervezet a tanárok és az adminisztratív személyzet helyzetét is megoldaná, hiszen rendelkezik azok átvételéről – mutatott rá az RMDSZ-es képviselő, majd hozzátette: a tervezet a tanintézmény jogi státuszát is rendezné, az iskola állami finanszírozását törvényi szintre emelné, és előírná a tanintézmény városi iskolahálózatba való integrálását.Szabó Ödön rámutatott: az iskolahálózatokat rendszerint februárban hagyják jóvá, ezért fontos, hogy a parlament két háza még idén tárgyaljon a jogszabálytervezetről.

„Kérvényezni fogjuk a sürgősségi eljárást, annak érdekében, hogy a parlament a téli szünet előtt szavazzon a törvénytervezetről, majd az államelnöki kihirdetésre kerüljön.

Nekünk az a felelősségünk, hogy minden olyan lépést megtegyünk, amellyel az akadályok elhárulnak az iskola újraalapításának útjából. ” – összegzett a szakpolitikus. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS