2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott PSD-tagságáról Sorin Moisă Európai Parlamenti képviselő

2017. november 18. 19:35, utolsó frissítés: 19:42

Lemondott Szociáldemokrata Párti (PSD) tagságáról Sorin Moisă Európai Parlamenti képviselő, aki egyúttal bejelentette, hogy kilép a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) frakciójából és függetlenként az Európai Néppárthoz (EPP) csatlakozik.

"Ma úgy döntöttem, hogy lemondok PSD-tagságomról' - írta Facebook bejegyzésében a képviselő, mert Liviu Dragnea vezetésével a PSD "kiásta és aktiválta a nemzeti-kommunizmus évei alatt bevett gyakorlatok egy részét".

A képviselő utalt arra, amiként a PSD bemutatta viszonyát a multinacionális cégekkel és Brüsszellel."Amit ma a PSD művel az nem hazafiság, hanem Brüsszellel szemben álló, konzervatív, magyar vagy lengyel típusú frusztrált nacionalizmus, amely nem csak a visegrádi négyek illiberális országai, hanem Putyin és Oroszország fele sodorja az országot".

A képviselő sérelmezi a PSD vezetőinek hozzáállását a Colectiv Klubban történtekhez, a Marosvásárhely-Iaşi autópálya építéséhez és a TelDrum botrányhoz.

Sorin Moisă leszögezte, hogy nem csatlakozik egyetlen román párthoz, egyesülethez, alapítványhoz vagy politikai platformhoz sem, "kivéve azt a rendkívül valószínűtlen esetet, ha ezzel hozzájárulhatok egy valós politikai változáshoz" (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS