2022. október 7. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Betiltották a nyílt utcán történő köpködést és szotyizást Buzăuban

2017. november 20. 14:29, utolsó frissítés: 14:54

Bár nem volt egyszerű és zökkenőmentest, Buzău városa mégis megtette a következő lépést a civilizáció lépcsőfokán. A városi tanács ugyanis elfogadta azokat az új szabályokat, amelyek megtiltják a városban a nyílt utcán történő köpködést, a parkokban és tömbházak előtt történő szotyizást, valamint a ruhák teraszokon történő szárítását és a szőnyegek tömbházak előtti porolását.


„Civilizáltabbá kell tennünk ezt a várost, még akkor is, ha ilyen kemény szabályokat kell meghoznunk ennek érdekében” - nyilatkozta Constantin Toma, a város polgármestere.

A módosítások sok ember nemtetszését váltották ki a városban és a helyi tanácsban egyaránt, emiatt apróbb változások történtek az eredeti tervezethez képest, de lényegében mégis sikerült azt teljes egészében keresztülvinni.Az eredeti tervezethez képest végül olyan kisebb engedményeket tettek mint, hogy a buzăuiak száríthatják a ruháikat a teraszon, abban az esetben, ha az nem az utcára, hanem egy belső udvarra néz.

A polgármester elmondta, hogy amennyiben valaki megszegi a szabályokat, az első alkalommal figyelmeztetésre, második alkalommal azonban 500 és 1000 lej közötti büntetésre számíthat, amelyet a rendőrök és a csendőrök is kiróhatnak. (news.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS