2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Florin Roman egy élelmiszerekkel megrakott kosarat vitt magával a parlamentbe

2017. november 23. 14:08, utolsó frissítés: 18:20

Élelmiszer-termékekkel vonult a pulpitushoz a bizalmatlansági indítvány vitáján a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik képviselője.


Florin Roman többek között tojást, vajat, húst és kenyeret vitt magával, hangsúlyozva, hogy az egy család élelmiszeradagja, amelyért nagyobb árat kellett fizetniük most, mint szeptemberben.

„Egy egyszerű emberekből álló család megkért engem, hozzam ide önök elé ezeket a termékeket, és beszéljek az ő nevükben.

Ma reggel vásárolták meg ezeket az alapélelmiszereket, és összehasonlították az árukat a szeptemberi árakkal. Egy liter olaj 4,29 lej volt, most 7,01 lej. Egy liter tej 4,10 lej volt, most 5,10 lejért vették meg. A vaj ára szinte megduplázódott: 6,25 lejről 11,14 lejre nőtt.

Vettek egy 600 grammos kenyeret is, amelynek az ára 4,41 lejről 5,99 lejre emelkedett. Tehetősebb családról van szó, mert azt is megengedhették maguknak, hogy vegyenek sertéshúst.

Ennek kilója 20,12 lejbe került, most 24,99 lej az ára" - sorolta Roman, hozzátéve, hogy ugyanazon termékcsomagért 22 lejjel fizetett többet a család most, mint szeptemberben.

A képviselő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nőtt a gázolaj és a villamos energia ára, mint ahogyan a törlesztőrészletek is.

Roman elővett egy Kinder-tojást is, amely állítása szerint promóciós áron szinte annyiba kerül, mint egy tyúktojás.

„Végezetül, Tudose úr, kérem, miniszterelnökként ne legyen ennyire arrogáns” zárta felszólalását a képviselő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS