2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már az USA is aggódik a romániai igazságszolgáltatási rendszer függetlenségéért

2017. november 28. 09:24, utolsó frissítés: 09:24

Sajtóközleményt adott ki az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma a Romániában tervezett igazságügyi törvények módosításával kapcsolatban. Az USA külügyminisztériuma szerint az igazságügyi törvények tervezett módosítása befolyásolják a romániai igazságszolgáltatási rendszer függetlenségét.


„Az Amerikai Egyesült Államok aggodalommal vette tudomásul, hogy Románia parlamentje olyan törvényeket készül elfogadni, amelyek aláásnák a korrupcióellenes harcot, és gyengítenék a romániai igazságszolgáltatási rendszer függetlenségét”, írja sajtóközleményében az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumi szóvivője, Heather Nauertnek .

Ezek a törvények, „amelyeket eredetileg az igazságügyi miniszter javasolt, Románia elmúlt években tett előrelépéseit veszélyeztetik, amelyek erős igazságügyi intézmények felépítésére és a politikától való függetlenségre irányultak”, írja a külügyi szóvivő közleményében, amelyet a külügyminisztérium honlapján tettek közzé.

Az Egyesült Államok „arra biztatja Románia parlamentjét, hogy utasítsa el azokat a javaslatokat, amelyek gyengítik a jogállamiságot és veszélyeztetik a korrupcióellenes harcot”, tette hozzá a szóvivő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS